Gradnja kuće

Gradnja kuće, zemljani i betonski, zidarski i krovopokrivački radovi. Roh bau gradnja kuće i izgradnja kuće “ključ u ruke”.

Gradnja kuće
Gradnja kuće
TERA-DOM d.o.o. je pouzdan partner za izgradnju vaše kuće, adaptaciju stana, kuće ili poslovnog prostora, izradu fasade te izradu krova i druge radove u graditeljstvu. Mi vas slušamo, savjetujemo i oblikujemo prostor po važim željama.

CJENIK

Provjerite materijale, uvjete i cijene gradnje kuće po m2 (metru kvadratnom).

KALKULATOR CIJENA

Samostalno napravite izračun cijene za gradnju kuće prema vašim mjerama.

Zašto izabrati upravo nas?

Preko 10 iskustva u gradnji kuća i fokusa na zadovoljstvo naših klijenata. Pružamo profesionalnu uslugu gradnje kuće (roh bau, ključ u ruke).

Mi gradimo jer to najbolje znamo raditi. Možete se pouzdati u nas ako trebate izgradnju kuće, adaptaciju stana, kuće, izradu termo fasade i izradu krova.

  • Financijska odgovornost prema klijentu
  • Vrhunska kvaliteta izvedenih radova
  • Stvaramo dodatnu vrijednost vašoj nekretnini
  • Ugrađujemo najbolje materijale
  • Gradimo u zadanom roku
  • Fokusirani smo na zadovoljstvo klijenta

Često postavljena pitanja

Koliko traje gradnja kuće?
Što podrazumijeva „roh bau“ izgradnja kuće?
Što podrazumijeva „ključ u ruke“ izgradnja kuće?
Koliko je cijena gradnje kuće po m2?
Koliko traje gradnja kuće?

Vrijeme trajanja gradnje kuće, između ostalog, ovisi o lokaciji gradilišta, dostupnosti materijala, veličini i zahtjevnosti građevine i stupnju izgradnje (npr. roh bau, ključ u ruke). U idealnim uvjetimaza „ključ u ruke“ potrebno je oko 6 mjeseci, a za izgradnju roh bau kuće oko 2 mjeseca.

Što podrazumijeva „roh bau“ izgradnja kuće?

Roh bau gradnja podrazumijeva izgradnju kuće od temelja do krova bez unutarnjih obrtničkh radova, stolarije i vanjskih radova.

Što podrazumijeva „ključ u ruke“ izgradnja kuće?

„Ključ u ruke“ izgradnja kuće podrazumijeva izgradnju kuće izvedene do faze useljenja.

Koliko je cijena gradnje kuće po m2?

Cijena gradnje kuće po metru kvadratnom (m2) ovisi o obliku kuće, vrstama materijala, sistemu gradnje, lokaciji i sl. Primjerice, cijena gradnje roh bau kuće po m2 se kreće od 330,00 eura na više.

Ako gradite kuću i tražite stručnog i profesionalnog partnera za gradnju, slobodno nas kontaktirajte.
Budite sigurni, opravdat ćemo Vaše povjerenje!

GRADNJA KUĆE – korak po korak

Imati vlastitu kuću san je većine od nas. Život u kući ima svoje prednosti – osjećaj neovisnosti, ali kuća isto tako traži gospodara da upravlja s njom. Dakle, imati vlastitu kuću je istovremeno primamljivo i izazovno. Poznato je da se postupak gradnje kuće može biti složen, stoga vam u nastavku predstavljamo korake tj. etape u gradnji kuće koje vas čekaju na putu ka ostvarenju vašeg sna – kuće iz snova. Prije nego krenete s gradnjom kuće, vjerojatno vas zanima koliko košta cijena gradnje kuće? Provjerite izračun cijena gradnje kuće korištenjem našeg prilagođenog građevinskog kalkulatora.

timeline_pre_loader

1. KORAK

GRADNJA KUĆE

Građevinsko zemljište

Ako posjedujete zemljište ili planirate kupiti zemljište za gradnju kuće, najprije provjerite je li dopuštena gradnja. Prvi korak koji je potrebno napraviti je provjeriti namjenu parcele u prostornom planu vaše općine odnosno grada. Za više informacija o tome što se na određenom prostoru smije, a što ne smije graditi odnosno koje su vam dozvole za to potrebne, možete se obratite nadležnom uredu za graditeljstvo i prostorno uređenje u vašem mjestu.
timeline_pre_loader

2. KORAK

GRADNJA KUĆE

Građevinska dokumentacija

(idejni projekt, glavni projekt i građevinska dozvola)

Saznali ste da na zemljištu možete graditi kuću? Sljedeći korak je ishođenje potrebne građevinske dokumentacije. U ovom fazi prikupljaju se svi dokumenti, dozvole i odobrenja, te definiraju specifikacije vaše obiteljske kuće. Zahtjev za izdavanje građevinske dozvole podnosi investitor, a potrebno ga je uputiti nadležnom uredu za graditeljstvo i prostorno uređenje u mjestu gdje se planira gradnja. Nezaobilazni stručnjaci u ovoj fazi su: ovlašteni arhitekti i geodeti.
timeline_pre_loader

3. KORAK

GRADNJA KUĆE

Gradnja kuće po etapama

(izrada temelja, podruma, kata i krova)

Dobili ste građevinsku dozovu za vašu buduću kuću? Početak građenja dužni ste pisano prijaviti nadležnom uredu za graditeljstvo i prostorno uređenje najkasnije u roku od osam dana prije početka građenja. Sljedeći korak je postava zaštitne ograde oko gradilišta i dovoz potrebne opreme, mehanizacije i materijala. Prije nego zakucamo prvi čavao na gradilištu potrebno je napraviti iskolčenje kuće što podrazumijeva određivanje točnog mjesta na građevnoj čestici na kojem će se graditi objekt. Iskolčenje objekta izrađuje ovlašteni geodet.

Palimo strojeve i krećemo s gradnjom kuće!

Prvo krećemo sa zemljanim radovima – priprema zemljane podloge odnosno iskop i ravnanje terena za izradu temelja i podruma. Tijekom izrade temelja, potrebno je izolirani podzemni dio temelja i postaviti horizontalne elemente kanalizacije odnosno cijevi za odvod vode.
Sljedeći korak obuhvaća zidanje vanjskih zidova, izradu stropova i betoniranje stepenica i balkona. Po završetku ovih radova doći ćemo do izrade krova, dimnjaka te ugradnje krovnih prozora. Ova faza izgradnje kuće predstavlja ROH-BAU izgradnju kuće. Izračun cijena gradnje kuće po m2 (metru kvadratnom) odnosno etapama, možete okvirno saznati korištenjem našeg kalkulatora. Potrebno je samo unijeti površinu odnosno kvadraturu pojedine etaže kuće i u par koraka možete saznati cijene gradnje kuće.

timeline_pre_loader

4. KORAK

GRADNJA KUĆE

Gradnja kuće po etapama

(instalacije vode, kanalizacije, struje, plina)

U četvrtom koraku gradnje kuće, usredotočit ćemo se na izvedbu instalaterskih radova – električne instalacije, voda, kanalizacija i plin. Nakon ugradnje instalacija potrebno je iste testirati.
U međuvremenu ugradit ćemo svu vanjsku PVC/ALU ili drvenu stolariju (ulazna vrata, prozori, balkonska vrata i stijene).
timeline_pre_loader

5. KORAK

GRADNJA KUĆE

Gradnja kuće po etapama

(završni radovi – uređenje interijera i eksterijera)

Nakon što smo „zatvorili kuću“ nastavljamo s građevinskim radovima u kući i izvan kuće. Ovi radovi uključuju, između ostalog:
• zidanje pregradnih zidova (šuplja opeka, siporex blok, rigips – knauf),
• izrada spuštenih stropova,
• podopolagački radovi (izrada estriha, polaganje podova – parket, laminat, kamen),
• keramičarski radovi (postava keramike u kupaoni, kuhinji, hodniku, na balkonima),
• ugradnja opreme za grijanje (bojler, radijatori, kamin),
• ugradnja sobnih vrata,
• montaža opreme u kupaonici,
• uređenje potkrovlja,
• soboslikarski i ličilački radovi (bojanje zidova),
• ugradnja rasvjete, električnih utičnica, portafona, kamera,
• fasaderski radovi – termo izolacije (kamena vuna, stiropor – polistiren),
• uređenje eksterijera (kocke, kamen, rubnjaci, ograde) i
• ostali završni radovi u graditeljstvu.

Nakon završetka petog koraka gradnje kuće, vaša kuća se nalazi u fazi “ključ u ruke”. Sve instalacije su u funkciji i spremne su za korištenje kao i prostorije u kući.

Sad je vrijeme je da mi generalno očistimo gradilište, odvezemo viškove materijala, opremu i alate.

timeline_pre_loader

6. KORAK

GRADNJA KUĆE

Uporabna dozvola

Gradnja kuće je gotova. Što sad? Prije useljenja u kuću potrebno je ishoditi energetski certifikat i uporabnu dozvolu. Energetski certifikat izrađuju ovlaštene osobe za energetsko certificiranje. Zahtjev za izdavanje uporabne dozvole podnosi investitor, odnosno vlasnik kuće, nadležnom tijelu za upravne poslove graditeljstva. U pravilu, uporabna dozvola za građevinu izgrađenu, odnosno radove izvedene na temelju glavnog projekta/građevinske dozvole izdaje se u roku od osam dana od dana obavljenoga tehničkog pregleda ako se utvrdi da je ispunjeni svi uvjeti.
timeline_pre_loader

7. KORAK

GRADNJA KUĆE

Održavanje kuće

Nakon što ste dobili uporabnu dozvolu za kuću, počinje nove etapa u vašem životu. Kao vlasnik kuće odgovorni ste za njezino održavanje jer želite da vam pruža udobnost za cijelo vrijeme korištenja. U slučaju oštećenja građevine zbog kojeg postoji opasnost za život i zdravlje ljudi, okoliš ili stabilnost tla, vlasnik kuće dužan je poduzeti hitne mjere za otklanjanje opasnosti.
Izbornik