Keramičke pločice velikog formata

Među brojnim ponudama podnih obloga od drveta, pluta, bambusa i vječno popularnog laminata, zbog svoje niske cijene, ponekad je jako teško uočiti ljepotu i prednosti dobrih starih keramičkih pločica. Keramika i terakota pružaju izvrsne performanse i funkcionalnost za podove. Oni su rezervirani kao izbor #1 u kupaonici, kuhinji, a možemo ih vidjeti često u hodnicima, često čak i u dnevnoj sobi. Kada su u pitanju uredi i javne zgrade, postoje keramički podovi i podovi od granita, uglavnom zbog lakšeg održavanja, ali i zbog elegantnog i čistog izgleda.

Na tržištu postoje stotine vrsta, modela i varijacija pločica, a danas se može naći niz izvrsnih proizvoda. Potrebno je samo odabrati svoj stil i pažljivo planirati boje, teksture i uzorke. Međutim, sve to zvuči lakše nego što zapravo jest. Da biste dobili najbolje i učinkovito rješenje u određenom prostoru, najbolje je da pogledate različite opcije koje su već isprobane.

S velikim pločicama ponekad je teško raditi, ali istina je da se mnogi ljudi bespotrebno boje koristiti ih u svom domu. Velike pločice mogu istaknuti prostranstvo na drugačiji i prirodan način. Veliki oblici povećavaju optički volumen prostorije, a male fuge stvaraju osjećaj prostranosti.

Kad birate velike pločice za vaš dom, važno je imati znati hoće li se podne obloge kombinirati s bojom zidova. Ako niste sigurni kako će sve izgledati, najbolje je držati se pravila čistog prostora.

Čisti oblici i ravne linije su nevjerojatno stilski!

Šarm velikih pločica

Često se velike pločice izbjegavaju jer “mjesta je malo.” Istina je da se u osobito u manjim prostorima veličina može istaknuti i povećati vizualni volumen prostorije. Velike pločice pogodne su za kupaonice, kuhinje i dnevne sobe. Kad su velike pločice prikladne za prostor, mogu značajno naglasiti interijer (za razliku od standardnih ili malih pločica), a izgledati će čvrsto i jednostavno.

Kombiniranjem boje zidova sa upotrebom pločica, u malim prostorima može se stvoriti iluzija mnogo većeg prostora! Velike pločice su svakako jedna od opcija koju ne treba “otpisati” kada se planira renoviranje stana

Prethodna objava
Ravni ili kosi krov? Prednosti i nedostaci različitih vrsta krovova
Sljedeća objava
Koja je razlika između staklene i kamene vune?

Vezani članci