Gradnja kuće

Početak gradnje kuće ne predstavlja samo radost ostvarenja vizije posjedovanje vlastitog doma, već i izazov od mogućih teškoća u procesu financiranja. Ako planirate graditi kuću, zasigurno se pitate kolika je cijena gradnje kuće po m2 (metru kvadratnom).

Za početak možemo reći da trošak gradnje kuće po metru kvadratnom (m2) ovisi o brojnim čimbenicima. Najvažniji su: veličina i tip kuće (kuća s podrumom, prizemnica, katnica i dr.), kvaliteta i vrsta materijala te ugrađene opreme, vrsta konstrukcije, cijena građevinskih radova i naravno nivo izvedbe kuće (rohbau, viski rohbau, ključ u ruke). Prije početka bilo kakvih građevinskih radova, potrebno je obaviti preliminarnu procjenu troškova završetka gradnje kuće. Cijena gradnje kuće u pravilu uključuje potrebni materijal, kao i rad.

Za točan izračun cijena gradnje kuće, potreban je troškovnik građevinskih radova koji sadrži opis radova, količine materijala i jedinične cijene građevinskih radova na temelju kojih se može izračunati precizna cijena izgradnje kuće po metru kvadratnom. Ako ne posjedujete troškovnik građevinskih radova za gradnju kuće, okvirna cijena gradnje kuće kreće se u sljedećim rasponima ovisno o nivou izvedbe kuće.

Cijena gradnje kuće – rohbau (1400,00 kn – 1700,00 kn)
Rohbau podrazumijeva izgradnju kuće od temelja do krova (zemljani radovi; hidro i toplinske izolacije; građevinski radovi – ploče, zidovi; krovište i limarija).

izgradnja kuceCijena gradnje kuće – visoki rohbau (2300,00 kn – 3000,00 kn)
Visoki rohbau podrazumijeva izgradnju kuće od temelja do krova (zemljani radovi, hidro i toplinske izolacije, građevinski radovi – ploče, zidovi, estrih, žbukanje; krovište i limarija; fasaderski radovi).

Cijena gradnje kuće – „ključ u ruke“ (4000,00 kn – 6000,00 kn)
„Ključ u ruke“ podrazumijeva izgradnju kuće izvedene do faze useljenja.

Vaša buduća kuća je puno više od kuće, ona je vaš dom, mjesto gdje se okuplja će se okupljati vaša obitelj i dijeliti sretne trenutke, stoga je bitno prepustiti izgradnju kuće pouzdanom partneru koji će vašu ideju pretvoriti u dom iz snova.

Ako trebate izvođača za izgradnju kuće, adaptaciju stana, kuće, izradu termo fasade i izradu krova slobodno nas kontaktirajte.

Prethodna objava
Izgradnja podruma
Sljedeća objava
Adaptacija stana

Vezani članci